Kirakta egy erdőben tavaly ősszel és ezzel a halálát okozta járni képtelen édesanyjának egy férfi az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség az MTI-t pénteken.    

Azt írták, a munkanélküli vádlott 2022 nyarától albérletekben lakott idős édesanyjával, akinek egészségi állapota az év augusztusában megromlott, csípőműtétje után járókeretet, kerekesszéket használva, segítséggel tudott csak közlekedni.    

A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, ittasan többször kiabált a sértettel, bántalmazta is az édesanyját – tették hozzá.   

Beszámoltak arról, hogy a vádlott és ápolásra szoruló édesanyja 2022 októberében elhagyta albérletét, napokon át autózott, a hideg idő ellenére a járműben aludt.    

A férfi Pusztakovácsi külterületén, egy elhagyatott erdős részen kirakta a kocsiból a legyengült édesanyját, a nőre ruhákat terített, járókeretét olyan távolságra dobta, hogy ne érje el, és a sorsára hagyta. A sértett kihűlés következtében elhunyt, testét napokkal később találták meg.    

A főügyészség emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában.

Forrás: mti.hu