A Somogy vármegyei Bolhón 2023. szeptember 17-ére, vasárnap 13:30-ra várják az erős, de legfőképpen a kitartó embereket, és nem csak a Thor kalapácstartó rekord kísérlethez.

Az idei évben 2023. szeptember 17-én két versenynek is otthont ad Bolhó, ugyanis a rekordkísérlet mellett a HSMA Erős Emberek Dráva Kupa 2023 is ezen a napon lesz megtartva a Somogy vármegyei Bolhón.

Miután az erős emberek képletesen elfoglalták Bolhót, elindul a HSMA Erős Ember Dráva Kupa, amelyre idén extra versenyszámokkal és egy rekordkísérlettel készültünk mi szervezők. – írta meg a bahir.hu szerkesztőségének Gorján Gábor, aki 2019 óta versenyigazgatója Somogy vármegyében aHSMA Dráva Kupának.

Az idei Dráva Kupa több szempontból is rendhagyó lesz 2023-ban, mert az erős ifjak is indulhatnak egy junior, 14-18 és fél éves kor közötti korosztályban a versenyen, ami a szervező tudomása szerint még sehol sem került megrendezésre. A Dráva Kupa természetesen a juniorok mellett 2023-ban is várja a 18-100 év közötti korosztályt is.

Jelentkezni még lehet, amatőröknek is, akik a Dráva Kupa előtt még akár ki is próbálhatják a versenyelemeket.

Gorján Gábor, a HSMA versenyigazgatója szerkesztőségünknek megírta, hogy a HSMA Erős Ember Dráva Kupa egy regionális verseny, ami három vármegyét – Baranyát, Somogyot és Zalát – magában foglaló megmérettetés az erős embereknek.

2023-ban a hagyományos számok mellett, mint például a kamionhúzás, autóemelés és tartás, golyópakolás és gumikerék forgatás mellett idén egy rekordkísérletet is láthatnak illetve részt is vehetnek benne a Bolhóra látogatók.

A Thor kalapácstartó rekordkísérlethez összesen 50 vállalkozó szellemű, és megfelelő állóképességgel rendelkező embernek kell majd egyszerre felemelnie egy 30x17x17 cm-es kalapácsot, és kitartaniuk egészen addig, amíg a rekord meg nem dől.

Gorján Gábor a rekordkísérlet megdöntését nem bízta a véletlenre, ezért már négy és fél hónapja készül 50 emberrel a megmérettetésre, és reméli, hogy a csapata sikerrel is jár.