Szentlőrincen 2023.09.16-án, szombaton 8 és 12 óra között az Ifjúság útja 5 szám alá várják azokat a szülőket, nagyszülőket, családtagokat, barátokat, rokonokat, akik:

  • eladni,
  • vásárolni,
  • cserélni,

szeretnének, jó állapotú gyermekruhákat, és egyéb 0-14 év közötti gyermekholmit.

A bababörzére jó állapotú gyermekruhákkal várják az érdeklődőket, amelyre az értékesíteni szándékozók jelentkezéseit szeptember 13-ig fogadják.

A bababörzék jelentősége és népszerűsége abban rejlik, hogy egy ilyen börze részben cserekereskedelmet is magában foglal. A börzéket általában nyilvános, mindenki által látogatható helyen szokás lebonyolítani. A bababörzék napjainkban nagyon elterjedtek, amelynek oka az, ha gyerek érkezik a családba, akkor a cél, hogy lehetőleg kedvező áron beszerezhető legyen minden olyan dolog, ami kis jövevényt szolgálja.  

A gondos szülők izgatottan várják első gyermekük születését, és a kismamák ilyenkor még újonnan szerzik be a babakelengyét vagy esetleg a családból meg néhány dolgot. Viszont, ahogy nő a gyermek és nő a család létszáma és a szülők megtapasztalják, hogy a gyermek milyen gyorsan kinövi a ruháit igyekszik azokat hasznosítani.

Napjaink egyik nagyon jó kezdeményezése a bababörze ahol ma már a ruhák cseréjén, adás-vételén kívül a játékok, babakocsik, etetőszékek és egyék babaholmik hasznosítására is lehetőség nyílik.

A még kiváló állapotban lévő babaholmik a különböző börzéken cserélnek gazdát, ahol a szülők megfizethető áron kapják meg gyermekeik legjobb és legbiztonságosabb termékeit. A szülők többségének napjainkban sem mindegy, hogy mennyit költ a már megszületett gyerek ruhatárára, felszereléseire.

A babák gyorsan cseperednek így a legjobb esetben is minimum 3 havonta cserélni kell a ruhatárát illetve egyéb dolgait. A fiatal házasok családjának költségvetését ezek a kiadások nagymértékben megterhelik.