Az elmúlt hónaphoz képest növekedést mért a KSH, de így is tovább tart a magyar ipar gyengülése. – derült ki a hvg.hu ma reggeli írásából.

Az írás a KSH nyers adataira hivatkozva közli, miszerint 2,6, a munkanaphatástól megtisztított szám alapján 2,5 százalékkal kisebb volt a magyar ipari termelés idén júliusban, mint egy évvel korábban – számolt a Központi Statisztikai Hivatal.

A statisztikai hivatal kimutatása szerint ez az egymást követő hetedik olyan hónap, amikor gyengébb a teljesítmény, mint az előző év azonos hónapjában, de legalább február óta már a legkisebb a mínusz. Viszont havi szinten, júniushoz viszonyítva még nőtt is az ipari termelés, 2,8 százalékkal.

A KSH a járműgyártásban növekedést mért, a villamos berendezés gyártásában (az akkumulátorgyártás is ide tartozik) szintén, viszont az elektronikai termékeknél és az élelmiszeriparban visszaesett a teljesítmény közölte a részletekről a Központi Statisztikai Hivatal.

2022 januárjától a tavalyi év júliusáig nézve, a 2023-as év első hét hónapjában összesítve 4,5 százalékkal volt gyengébb az ipari termelés Magyarországon.

Forrás: hvg.hu