Napokon belül fogadni tudja a látogatókat a Tar község melletti poklot bemutató turisztikai látogatóközpontot, amit félmilliárdos uniós támogatásból valósítanak meg.

Hadházy Ákos már rá is bukkant a Vitéz Tar Lőrinc hogyan mutatja be a purgatóriumot turisztikai attrakcióra, és közösségi oldalán többek között azt írja a létesítményről, hogy:

„Szó bennszakad! Ez kérem egy POKLOT BEMUTATÓ FÉLMILLIÁRDOS TURISZTIKAI AKCIÓ, amit Becsó Zsolt fideszes képviselő tekint meg éppen Tar községben. Tényleg nehezen jutok szóhoz, így csak keresem, hogy milyen címet adjak a képeknek. Talán legyen így: „Egy igazi fideszes még a poklot is el tudja lopni.“

Az ellenzéki képviselő úgy bukkant rá a Tar községnél készülő nevezetességről, hogy Becsó Zsolt fideszes képviselő képeket tett közzé arról, amint VIP vendégként nyitás előtt meglátogatta a kiállítást.

„A projekt leírásából amúgy kiderül, hogy a poklon kívül a félmilliárdból kiegészítő projektelemekre is futotta, és hogy tervezők különös figyelmet fordítottak az interaktiv bemutatási formákra, az innovatív élményelemekre és a családbarát funkciókra. És azt ígérik hogy ez a környékre évi 12000 turistát vonz majd. Mondjuk a lombkorona sétány is ugyanígy a hülyeség és a lopás emlékműve és oda tényleg mennek turisták.” – összegzi bejegyzésében a látottakat Hadházy Ákos.

A „Vitéz Tar Lőrinc bemutatja a purgatóriumot” turisztikai látványosságnak már van élő honlapja, amelyen keresztül a látogatást tervezők máris felvehetik a kapcsolatot és bejelentkezhetnek a tervezett látogatásra.

„Főhősünk tehát, Rátholdi Tar Lőrinc, akinek írországi purgatóriumi története ott nyert végleg elfogadottságot, amikor a londoni British Museum egyik kollégiumából előkerült egy okirat. Ez a dokumentum pontosan beszámol a katona Szt. Patrik-purgatórium béli útjáról és az ott szerzett különös, természetfeletti tapasztalatairól. Ezt a leírást Kropf Lajos, Londonban élt magyar történetkutató fedezte fel, majd ismertette a Századok c. folyóirat 1896-os évfolyamában. Ezekből az elbeszélésekből ismerkedhetünk meg Tar Lőrinc útjának előzményeivel és részleteivel, melyet most nagy gondoskodással tárunk kedves látogatónk elé.” – írja a honlap a purgatóriumban várható látnivalókról.