Állatkínzás és orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a Bicskei Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron szigetelőszalaggal ragasztotta le a vadászársaság területéről ellopott őzgida orrát és száját Felcsúton – írja a 24.hu.

Gácser Zsuzsanna, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy két és fél év letöltendő börtönbüntetést, illetve közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a férfi több őzgidát is talált tavaly júniusban az egyik Fejér vármegyei vadásztársaság területén, amiket a zsákjába rakott és azzal elindult hazafelé.

Útközben elejtette a zsákot, amiből elszaladtak a foglyul ejtett állatok, azonban a férfi az egyik őzgidát meg tudta fogni és azt visszatetette a zsákba. Mivel a zsákban lévő állat erősen nyüszített, ezért a férfi egy szigetelőszalaggal ragasztotta be az őzgida száját és orrlyukait, majd a nadrágjába rejtette az állatot. A vonaton a rendőrség megtalálta ugyan a férfinél az állatot, ám az nem sokkal később elpusztult.

A férfit további 10 bűncselekmény elkövetésével vádolják.