A Tranzit vitája után tegnapi kötcsei piknik sem múlt el botrányos interjú nélkül, amit ezúttal a Fideszhez közeli producer, Rákay Philip tálalt fel nekünk.

Magának a riportnak az elején Mészáros Lőrincről volt szó, akiről az volt a producer véleménye, hogy a leadózott jövedelméből azt vásárol, amit szeretne, ez az ő döntése. De amikor felmerült, hogy Mészáros érdekeltsége egy olyan bankban van, amelynek harmadrésze állami tulajdon, Rákay már képtelen volt érdemi választ adni, helyette személyeskedésbe kezdett: „Tökéletesen megértem azt, hogy Ön baloldali újságíró (…) az Önök kedvenc baloldali pártjai az ég egyet a világon semmiféle politikai innovációt, ötletet, üzenetet, víziót nem tudnak felmutatni, ezért (…) próbálnak mindig ügyeket kreálni”.

Ezután, amikor meglátta a 444 újságíróját, úgy döntött, felcseréli a szerepeket, és nem tőle fognak kérdezni, hanem ő válik a kérdezővé. „Hogy van pofája magának idejönni egyáltalán? Amit Gábor Lászlóval, az origo főszerkesztőjével maguk megengedtek, azok utának magának nem volna joga idejönni (…) én nem vagyok hajlandó ezek után a szabad ég alatt sem egy levegőt szívni magával innentől kezdve” – mondta kikelve magából Philip.

A vitát a 444 cikke váltotta ki, azt tekintette Philip minősíthetetlennek. A riport végén még hallgató, ahogy a producer futóbolondnak titulál egy ellenzéki tüntetőt. A teljes riport megtekinthető itt.