Baranya vármegye térségében, Hétfőn sem érkezik változás a légköri helyzetben. Marad a zömében felhőtlen, napsütéses, csapadékmentes időjárás. Csupán gyenge fátyolfelhőzet zavarhatja meg néhol a napsugarakat. – írja az eumet.hu

Egész nap gyenge légmozgás lesz a jellemző.

A hőmérséklet továbbra is 30 fok köré emelkedik. A déli országrészben lehet ennél pár fokkal magasabb, míg északon jellemzőbbnek látszik a kevéssel alatta tetőző maximum.
Az éjszaka ismét eseménytelen, csillagfényes időt hoz. 1-2 fokot tovább mérséklődhet a lehűlés, de még így is friss lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő reggel 13,
hétfő délután 32,
kedd reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Előreláthatólag kedden és még szerdán napközben is marad a hazánk térségének időjárását több, mint egy hete alakító anticiklon.
Folytatódik a nyugodt, frontmentes időjárás, melynek köszönhetően kedden még tartósan napos, szerdán már fátyolfelhős, szűrt napsütéses, késő nyárias idő a legvalószínűbb. A délutánok 30 fok körülinek, a hajnalok egyre enyhébbnek ígérkeznek.

– Szerda estére, csütörtökre körvonalazódik némi változás, szórványos záporokkal, zivatarokkal, kisebb lehűléssel. Szerda este, éjszaka északnyugaton, csütörtökön inkább az ország keleti felében alakulhatnak ki zivatarok.

– Péntektől már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – továbbra is az látszik a legvalószínűbbnek, hogy visszatér a nyugodt, frontmentes, meleg, késő nyári időjárás sok napsütéssel, friss hajnalokkal.

Forrás: eumet.hu