Ahogy arról korábban írtunk, Montenegró legyőzte Bulgáriát, így 8 ponttal ideiglenesen átvette az EB-selejtező csoport második helyét. Azonban mindenki tisztában volt azzal, hogyha a szerb csapat pontot szerez Litvániában, amire nagy esély volt, akkor ez a helyzet visszaáll a forduló előttire.

És a szerbek nem kegyelmeztek. Déli szomszédaink gyakorlatilag az első 43 percben eldöntöttek mindent, ugyanis Mitrovic mesterhármasával hamar elléptek. Utána ugyan még a fékidőben szépítettek a litvánok, de a második játékrészben nem tudtak megújulni, így a szerbek magabiztosan nyertek.

Ezzel a szerbek 10 pontosok lettek a tabellán, beértek minket, Montenegró pedig megint felzárkózott 2 pontra. Komolyabb baj azonban így sincs, mivel a magyar csapat még 4 mérkőzést játszik, míg délszláv ellenfeleink csak 3-3-at. Litvánia és Bulgária 2-2 ponttal áll, ők gyakorlatilag kiestek a csoport 1-2. helyéért folyó küzdelemből.

A következő mérkőzésünk október 14-én lesz itthon a szerbek ellen, ekkor Montenegró pihenni fog, majd 17-én Litvániába utazunk, míg a másik két ellenfelünk egymás ellen mutathatja meg, hogy mit tud.