26 éve, fájdalmasan fiatalon, mindössze 34 évesen hunyt el Pécsen közlekedési balesetben, 1997. szeptember 12-én, Bercsényiné Horváth Judit háromszoros magyar bajnok és 67-szeres magyar válogatott kosárlabdázó, a PVSK egykori legendás irányítója, örökös csapatkapitánya.

Judit sportszerető, és sportot űzni is tudó családba született, és már általános iskolás kora óta kosárlabdázott a PVSK utánpótlás-csapataiban.

Érettségije után egy évvel, 1982-ben Szittya Imre vezetőedző csapatfiatalítási koncepciója révén Sztojkovics Évával, Balázs Hajnalkával, Kiefer Csillával és Halász Judittal együtt az első osztályban is bemutatkozott. Ez a csapat összeállítás 1984-ben az egyesület történetének addigi legjobbjaként hatodik helyen végzett, és 1985-ben már bronz-, majd 1987-ben ezüst-, majd – első ízben nem budapesti csapatként –szerzett aranyérmet 1992-ben.

A későbbi években még két arany- és két bronzérmet is nyert a csapattal.

Horváth Judit 1991-ben már tagja volt az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett válogatottnak is.

Judit játékosként éppen az utolsó szezonjára készült, amikor 1997. szeptember 12-én, egy nappal a bajnoki nyitány előtt robogójával halálos közlekedési balesetet szenvedett.

A csapat neki ajánlotta az 1997–1998-as bajnokság aranyérmét.

Forrás: wikipedia.org