A szervező Rotary Club Kozármisleny sok szeretettel vár mindenkit a 2023. szeptember 22-23-án megrendezésre kerülő XII. Rotary Tourist Trophy autós ügyességi és jótékonysági versenyre.

A verseny során egy változatos, programokkal teli napot tölthettek el, ahol játékos, szórakoztató formában ismerhetik meg a résztvevők Baranya és Somogy vármegye településeit, kulturális értékeit, természeti szépségeit. A jótékonysági versenyen induló csapatok összemérhetik ügyességüket, elméleti és gyakorlati tudásukat, de kiemelt szerepet kap a barátság erősítése, az eddig nem ismert csodálatos tájak felfedezése.

A XII. Rotary Tourist Trophy autós ügyességi és jótékonysági versenyen résztvevők a humanitárius gondolkodás jegyében az előző évekhez hasonlóan hozzájárulnak a Rotary Club Kozármisleny jótékonysági céljainak eléréséhez.

Program:

2023.09.22. péntek
17:00 – 18:00 Érkezés és regisztráció
Művelődési Ház (Kozármisleny, Pécsi út 1.)
18:00 – 18:30 Hivatalos megnyitó, eligazítás
19:00 – Vacsora (egytálétel)

2023.09.23. szombat
I. Etap délelőtti program
7:30 – 8:00 Érkezés, besorolás a rajthelyre
8:00 – Rajt (Kozármisleny, Orgona u. 2.)
2 perces indítással, rajtszám szerinti sorrendben
12:00 – 13:00 Ebéd (Kiskakas Étterem, Szigetvár)
II. Etap délutáni program
13:00 – II. Etap rajt 2 perces indítással
18:00 – Elnöki köszöntő
Svédasztalos vacsora (Művelődési Ház, Kozármisleny)
19:00 – Eredményhirdetés

A Rotary Club Kozármisleny támogatásai a verseny korábbi éveiben szinte kizárólag egészségügyi problémákkal küzdő gyermekek segítésére irányultak Ezek keretében a krónikus légzőszervi megbetegedésben szenvedő gyermekek részére sószobákat létesítettek, majd a gyermekkori cukorbetegség miatt megnehezülő életkörülmények javítása érdekében a PTE Gyermekklinika szakorvosaival együttműködve glükóz monitorok és jeladók kerültek adományozásra a hátrányos helyzetű diabeteses gyermekek részére, melyek biztosították számukra a korábban megszokott életvitelt.
A 2020-as évben a COVID-19 új kihívások elé állította az emberiséget. A Rotary Club Kozármisleny érzékelve a betegség negatív hatásait, részt vett a vírus okozta krízishelyzet kezelésében. Erre tekintettel a kozármislenyi Dorothea Otthon lakóinak megelőzési céllal Germicid lámpát, a Mohácsi Kórház részére lélegeztető géphez adaptert, míg a Pécsi Gyermekklinika gyermekosztályának légzésfigyelőt adományoztunk, melyek a koronavírus megbetegedésben szenvedők ellátása során nyújtottak hatékony segítséget.
A PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán működő Neonatális Intenzív Centrum részére 2021. évben 2 db légzésfigyelő monitort adományoztak, mely intézményben az igen kis súllyal született, illetve beteg koraszülöttek életben maradáshoz, valamint a felnőttkori minőségi élet alapjaihoz szükséges feltételeket egyaránt megteremtik.
A Rotary Club Kozármisleny a 2022/23. Rotary évtől a PTE Gyermekklinika részére gyógyítást szolgáló eszköz és műszer adományozását jelölte meg támogatási céljaként. Az eszközök konkrét kiválasztása a mindenkor aktuális helyzet alapján történik, figyelemmel arra, hogy mely osztály igényli leginkább segítő támogatásunkat.
A 2023. évi Rotary Tourist Trophy verseny résztvevői és támogatói ezeknek a céloknak megvalósításához, valamint tehetséges kozármislenyi fiatalok tanulmányainak támogatásához nyújtanak segítséget.