Folytatódnak a víziközmű-fejlesztési munkák, ezúttal a Huszár utcában – írja közleményében a pécsi önkormányzat.

A projekt keretein belül megvalósul Aranyosgadány, Bicsérd, Kökény, Szalánta és Zók települések teljeskörű, valamint Kozármisleny és Pécs egyes szennyvízelvezetéssel nem rendelkező utcáinak csatornázása. Továbbá megtörténik 3 darab régi pécsi szennyvíz-főgyűjtő fejlesztése, bővítése és egy kisebb hálózati szakasz rekonstrukciója, amely lehetővé teszi az agglomerációs településeken újonnan kiépített csatornahálózaton befogadott szennyvíz megfelelő elvezetését a pécsi szennyvíztisztító telepig.

A fejlesztés során a Huszár utca és a Mezőszél utca déli ági kereszteződésében egyedi aknában künetet alakítanak ki. Az utca szűk keresztmetszeti adottságai miatt a kivitelezés csak teljes szélességű útlezárás mellett végezhető. Ezért 2023. szeptember 18-án, hétfőn 9 órától szeptember 22-én, pénteken 16 óráig teljes szélességben lezárják a Huszár utca és a Mezőszél utca kereszteződését, a Huszár utca 1-es számnál.

A Huszár utca a lezárás idején zsákutca lesz mind északi, mind déli irányból. A Huszár utca déli szakasza (az 1-es számtól délre) és a Móré Fülöp utca csak az Athinay út irányából érhető el, illetve csak a 6-os út irányába lehet elhagyni a területet.

A Mezőszél utca csak a Huszár utca északi irányából a Szigeti út felől közelíthető meg. A Mezőszél utca zsákutca lesz, a déli szakaszon, az 5. és 13. szám között a zsákutca miatt kétirányú lesz a forgalom ideiglenesen.