Kinizsi Ottó magyar színész, rendező, dramaturg, műsorvezető, a Magyar Versmondók Egyesületének kreatív alelnöke 1982. szeptember 15-én született Tatabányán.

A Barátok közt szereplőjeként sztárrá vált Kinizsi Ottó ugyan Tatabányán született, de később Tarjánban nevelkedett. Már 12 éves korában megkezdte színészi pályafutását a Tatabányai Jászai Mari Színházban. A Magyar Televízió is hamar felfedezte, mert szerepelt a Kölyökidő-ben, a Nekem 8-ban, és a Repeta című tévé műsorok szereplője és műsorvezetője is volt.

A Barátok közt című napi tévésorozat állandó szereplője 1999-ben lett, Imre megformálójaként. 2001-ben, a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatagozatán érettségizett. Innen indult el az egyetemi tanulmányai felé, és az ELTE Bölcsészettudománya Karának magyar szakán végezett. A Bárka Színházban 2002 és 2004 között a dolgozott színészként.

Feleségével, Deutsch Anita színésznővel, 2004 nyarán házasodtak össze. A pár a Barátok közt forgatásai során ismerkedett össze, a sorozatnak később a rendezője is lett Kinizsi Ottó. Két kislányuk született, Emma és Hanni.

Kinizsi Ottó díjai:

Ki mit tud?  1996

ODF Veszprém – Legjobb férfi mellékszereplő 2001

MASZK – Színész II. minősítés 2004