Marozsán Fábián sikere után Piros Zsombor megnyerte a második egyest pénteken, így az első nap végén a magyarok 2-0-ra vezetnek Törökország ellen a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján.    

Az 1-0-ra álló párharc folytatásában Piros (109.) Cem Ilkellel (216.) szállt szembe, pályafutása során másodszor. Tavaly szeptemberben Tel-Avivban a 28 éves rivális nyert, aki egyéni meccseken 10/14-es győzelmi mérlegnél tartott a DK-ban. A 23 éves magyar ugyanakkor 6/4-es mutatóval büszkélkedhetett.    

A Balaton-parti csatában öt gémet kellett várni az első brékig, ekkor az isztambuli teniszező a hálóba vágott egy könnyű fonákot. Ilkel – aki a hírek szerint évek óta nem versenyzett salakon – trikót cserélt, de ez sem segített, sorra ütötte az outokat és a kettős hibákat, így a budapesti játékos 36 perc elteltével már szettelőnyben volt.    

A második felvonás szinte lemásolta az elsőt, Piros ebben is 3:2-nél vette el az egyre tanácstalanabb török szerváját, aki fehér trikóját visszacserélte pirosra, de így sem tudott visszabrékelni. A kissé egyoldalú meccs 1 óra 15 percig tartott.    

„Mindkét szett nehezen indult, az ellenfelem jól szervált, én jobbára a szettek végén éreztem komfortosabban magam a pályán” – mondta a magyar teniszező a találkozó után. „Más egy mérkőzés dinamikája, amikor én vagyok az esélyes, néha nehezebben jönnek a pontok. Ami a holnapi folytatást illeti, bízom benne, hogy Fábiék behúzzák a párost, és nekem már nem kell pályára lépnem, olyannyira, hogy szerintem papucsban jövök ki a párost megnézni”.   

Szombat 11 órakor a páros meccsel folytatódik az osztályozó, ekkor Marozsán Fábián és Valkusz Máté csap össze Ergi Kirkinnel és Sarp Agabigunnal, majd a tervek szerint egy vagy két egyes találkozóra kerül sor a pénteki meccsek fordított párosításában.

Előző cikkKöles Ferenc kapta a legjobb színész kategória díját
Következő cikkAz LMP az emberek, az ökológia érdekeit juttatná érvényre az EP-ben