A legjobb színész kategória díját vehette át 2023. szeptember 14-én Köles Ferenc! – olvasható a Pécsi Nemzeti Színház közösségi oldalán.

A Pécsi Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművészét a Szemle Plusz Fesztivál Kristály Színtérre meghívott kamara előadásai között díjazták Budapesten.

Új helyszínnel – Kristály Színtér – és kibővített műsorral, megújult és tovább gondolt formában zajlott a Városmajori Szabadtéri Színpad szakmai programsorozata 2023. augusztus 28. és szeptember 10. között.

A SZEMLE PLUSZ elnevezésű programsorozat szakmai célkitűzése, hogy az évad legjobb vidéki és határon túli előadásaiból szemlézzen a budapesti közönségnek olyan előzetesen válogatott produkciókat, amelyek mind magas szakmai minőséget képviselnek, és komoly színházi élményt nyújtanak.

A program egyben zsűrizett seregszemle is, a meghívott 12 előadást neves szakemberekből álló, évente változó zsűri díjazza a két helyszínen.

A margitszigeti Kristály Színtérre meghívott kamara előadások között volt nagy örömünkre a Pécsi Nemzeti Színház is, Tar Sándor: A mi utcánk című monodrámájával.

A Kristály Színtér szakmai zsűrije:

– Bánsági Ildikó a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja,

– Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas színész,

– Benkő Nóra színésznő, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója.

A mi utcánk című monodráma előadójának, Köles Ferenc Jászai Mari-díjas színművésznek ítélte oda a legjobb színész díját.

Gratulálunk Köles Ferencnek!