Jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt letartóztattak egy banki adósságrendezéssel engedély nélkül foglalkozó férfit. A jogász végzettségű férfi 16 ügyfelétől a hitelek lezárására, illetve kiváltására átvett összegeket is ellopta – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

    A megalapozott gyanú szerint az internetes oldalakon hirdető kecskeméti férfi a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül végzett ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást, díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta – írták a közleményben. Kiderült, hogy 16 ügyfelétől összesen csaknem 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására. De a pénzt nem a hátralékok rendezésére fordította, hanem ellopta.
    A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók őrizetbe vették a férfit. Majd a Kecskeméti Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatást, amit a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön elrendelt, tekintettel arra is, hogy a gyanúsított két korábbi bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt állt, így fennáll a bűnismétlés veszélye.
    A Kecskeméti Járásbíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett – írták a közleményben.

Forrás: MTI