Vesztegetés miatt indult eljárás több ember, köztük a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezetője ellen. Aki budapesti közvetítőkön keresztül, jelentős összegekért kezelt privát betegeket a kórházban – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) pénteken a police.hu oldalon.

    A közlemény szerint a ZVRFK gazdaságvédelmi alosztálya, vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt hét ember ellen rendelt el nyomozást.
    A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezető főorvosa a magánbetegei számára az osztály VIP-szobájában biztosított diszkrét kezelést olyan embereknek, akik „el akarták kerülni a nyilvánosságot”. A pszichiátriai kezelésért cserébe jelentős összegeket kért.
    A páciensek két budapesti személy közvetítésével jutottak az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a betegek elhelyezését és kezelését már a 62 éves főorvos végezte.
    Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek. Ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte a pénz továbbítását.
    A zalai rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál. Akiktől iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le.
    Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az eset részleteiről az MTI-nek elmondta: a doktornő és az egyik budapesti közvetítő bűnügyi felügyelet alá került, harmadik társuk, valamint azok a páciensek – ők ismert személyiségek -, akik fizettek a kezelésért, szabadlábon védekezhetnek. Hozzátette még: a főorvost elbocsátották a nagykanizsai kórházból.

Forrás: MTI