Elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését várják, akik kórházban fekvő vagy az otthonukban egyedül élő idősek látogatását vállalják. – olvasható a felhívás a Pécsi Egyházmegye hivatalos oldalán.

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség várja olyan 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, gondozóotthonokban a Pécsi Egyházmegye területén.

A Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség kiemelten kezeli kórházban fekvő és az otthonokban élő idősek látogatását, akiket a hozzátartozók sok esetben nem vagy csak ritkán látogatnak. A beteglátogató nyitott a másik ember sorsa és állapota iránt, aktív hallgatóként van jelen és odaadó szeretettel beszélget vele. Az önkéntesek rendszeresen keresik fel az intézményeket, ahol lelki beszélgetéseket vezetnek és – igény esetén – imaórát tartanak az idősek és betegek részére. 

Az önkéntes szolgálat hetente néhány órás elfoglaltságot jelent, ezért olyan életállapotot kíván a jelentkezőtől, amelyben jó szívvel oda tudja ajándékozni másoknak ezt az időt. 

Jelentkezni és érdeklődni az alábbi űrlap kitöltésével, illetve az itt közölt telefonszámokon lehet:
(Pécs) + 36 30 016 2376 és (Szekszárd) +36 30 325 3961. Mail: https://pecsiegyhazmegye.hu/beteglatogatoknak/jelentkezes.

A Kórházlelkészség önkénteseinek szolgálatáról korábbi hírek és információk ITT olvashatók.

Forrás: pecsiegyhazmegye.hu