Ötmillió forintot is hajlandó lenne fizetni a polgármesteri székért jövőre a XVIII. kerületben megcélzó fideszes Lévai István Zoltán a kutyapártos Aleva Mártának, ha utóbbi is elindulna a választáson, csökkentve a jelenlegi polgármester, a ma már DK-s Szaniszló Sándor esélyeit – számol be a 24.hu olyan hangfelvételek alapján, amelyek a Válasz Online birtokában vannak. Csakhogy a Kétfarkú Kutya Párt politikusa csupán azért találkozott kétszer is a fideszessel, hogy bizonyítható legyen ezeknek próbálkozásoknak a léte és mikéntje.

Lévai és Aleva augusztus 8-án, egy XIII. kerületi kávézóban találkoztak először. A több mint kétórás beszélgetés alatt a fideszes nyíltan vázolta saját helyzetét és politikai törekvéseit, derül ki a Válasz Online cikkéből.

Íme egy részlet a beszélgetésből.

Lévai: Polgármester szeretnék lenni. És én azt tudom: ha nem lesz ilyen meg olyan ellenfél még, ha csak én leszek meg a Szaniszló, akkor vesztek. Neki van 55-60 százalék esélye. Lehet, hogy nyerek, mert 40 százalékot adok magamnak, de 50-et nem, mert magamat nem akarom átverni. Ő most a polgármester, ő tud jobban odamenni az emberekhez, levelet írni úgy, hogy „Én vagyok a polgármester”… Én is tudok nyomulni, mindent csinálni, csak nem ugyanaz ellenzékiként, ráadásul fideszesként, Budapesten… Nem ugyanaz a helyzet. Viszont ha van egy Kutya ellenfél… Van egy… A Mi Hazánk az biztos el fog indulni, tőlünk függetlenül is…

Aleva: A Mi Hazánk nem tőletek visz el a szavazatokat?

Lévai: Erről megoszlanak a kutatások. Én mindig azt gondolom, hogy igen… Most nálunk a központban azt mondják, hogy jobb a Mi Hazánk, ha van, mint ha nincs. Nem tudom eldönteni. Ilyen alapon én nyertem volna, ha tavaly nem indul a Mi Hazánk…

Mint kiderült, Lévai úgy gondolja, hogy a kerületében lévő Kutyapárti szavazók – melyet 10% körülire taksál – többsége az ellenzék jelöltjére szavazna, ha az MKKP nem indulna el. Ezért érdekében áll az indulás. Nem sokkal később előállt a tárggyal.

Lévai: Van néhány ember a környezetemben, vállalkozók, akik segítenek engem. Régóta ismerem őket. Az egyik barátom a (…)-nak az egyik tulajdonosa, ott lakik a kerületben, ha őneki megmondom, hogy segítsen benneteket, akkor ti leültök – én ki is maradok ebből. De akkor tudnánk szponzort szerezni. Ez egy döntés kérdése.

Aleva: Az én fejemben van egy szám, ami alatt nekem nem éri meg. Meg egy, ami fölött megéri indulni. Tudom, mennyi munkaidőm esik ki… Az országgyűlési választásokon, hát ott én nagyon sokat buktam. (…) Minimum az, hogy én nullán legyek.

Lévai: Megértelek, és ez korrekt hozzáállás. Számolj, gondold végig.

A következő találkozóra szeptember 8-án került sor egy másik vendéglátóhelyen. Noha az előzetesen beígért vállalkozó nem jelent meg, így is sikerült „megállapodni”:

Aleva: Májusig nekem kell mondjuk ötmillió forint, tehát havi 500 ezer forint. Hogy belevágjak.

Lévai: Korrekt. Konkrét.

Aleva: Akkor lemondom a munkáimat.

Lévai: Mondd meg, hogy hova…

Aleva: Lehet úgy is, hogy havonta találkozunk és a kezembe nyomod. Tényleg, így is lehet.

Természetesen a megállapodásból végül semmi sem lett, az akció célja nem volt más, mint lebuktatni a Fideszes polgármester-jelöltet, ami teljes sikerrel zárult.