Keresztes László Lóránt a közösségi oldalán reagált a Pécsi Stop tegnapi támadására. Elmondása szerint elfogadhatatlan, hogy ha valakit a város vezetésével bíznak meg, az a magánérdeket a közérdek elé helyezi; és ez független a pártpolitikától.

„Aki egy város képviseletére felhatalmazást kap, SOHA nem helyezheti saját érdekeit a KÖZ érdekei elé” – kezdi a képiselő.

A MUTYINAK pedig nincs színe! (…)

Az MSZP pécsi politikusai névtelen cikkben támadnak bennünket (a Pécsi Stop nevű szocialista oldalon). Azok a politikusok, akik két évvel ezelőtt még pozitívan nyilatkoztak a Pécs érdekében végzett képviselői munkámról, és a támogatásomat kérték saját szimpatizánsaiktól. Most támadnak, és szánalmas hazugságokkal igyekeznek lejáratni. Név nélkül, gyáván. Lássuk, hogy miért:

Legfőképpen azért, mert a mutyit senkitől nem tűrjük, és politikai megalkuvás nélkül kiállunk Pécs érdekében. És mert

• elfogadhatatlannak tartjuk, ha pártközeli, vagy politikusokhoz köthető személyek a valóban rászoruló családok százai előtt kaptak önkormányzati lakást (hosszabbították meg a szerződéseiket), úgy, hogy közben cégüknek milliós bevételei voltak pártközeli forrásokból,

• mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy helyi oligarchák érdekében pécsiek százait károsítsák meg (lásd a legutóbbi közgyűlési vitát, a Gyükést érintő napirendet),

• mert nem támogatjuk a fák pusztítását,

• mert nem támogatjuk az átláthatatlan ingatlanbizniszeket, ahol pártok mögötti oligarchák sejlettek fel (Bőrklinika – Mandulás telekcsere),

• mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a közpénzből működő önkormányzati híroldalt pártemberek pártcéloknak alávetve, fideszes módszereket másolva propagandalapként működtetik, vélt politikai ellenfeleiket lejáratva, kiszorítva.

A képviselő szerint, bár történtek jó döntések a városban az elmúlt 4 évben, de ez nem teszi elfogadhatóvá, hogy olyan emberek kerüljenek pozícióba és hozzanak döntéseket, akik a „zavarosban halásznak”

„2019-ben, 10 év rombolás után méltán bukott meg Pécsett a FIDESZ. Ők soha nem érdemelnek több bizalmat. De a pécsiek NEM arra adtak mandátumot, hogy civil köntösben a régi szocialista káderek ugyanazt tegyék, amiért egykor maguk is megbuktak. Sok jó döntés született az elmúlt négy évben, és voltak komoly hibák. És tény, hogy sokkal több eredményt lehetett volna elérni, ha a FIDESZ és a kormány nem PÉCS (és más városok) ellen dolgozna, nem sanyargatná a magyar városokat brutális megszorításokkal. De látnia kell a városért tisztességgel dolgozó képviselőknek, hogy kik a potyautasok, kik azok, akik NEM érdemlik meg a pécsiek bizalmát.

Mi elismerjük az eredményeket, támogatjuk a jó döntéseket, de elutasítjuk a zavarosban halászó embereket, az őket erővel pozícióba juttató, és pozícióban tartó pártokat, és mindazokat, akik nem városunk érdekeit tartják szem előtt.

Keresztes László Lóránt

pécsi országgyűlési képviselő, LMP”

A közlemény alapja egy olyan, a PécsiStopon tegnap név (szerző) nélkül megjelenő cikk volt, melyben azzal vádolták a pécsi LMP-t és Ungár Pétert – mindezt bármiféle bizonyíték nélkül – hogy azért indul Pécsett az LMP a választáson, mert a Fidesz lefizette őket.