Egy férfi tett feljelentést szeptember 18-án, mert pár nappal korábban kifosztották idős édesanyját a saját lakásában Pécsen. – írja a Pécsaktuál.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy ismeretlen férfi délelőtt bekopogott az idős asszony ajtaján, majd amikor a nő résnyire ajtót nyitott, kitámasztotta azt a lábával, a sértettet a járókeretével együtt odébb tolta, és kéretlenül bement a lakásba. Ezután több porcelánt is összeszedett, amelyeket meg akart vásárolni, annak ellenére, hogy a sértett közölte vele, nem eladók. A férfi ekkor a 100 ezer forintot érő porcelánokért cserébe 14 ezer forintot hagyott ott, majd távozott.

A rendőrök előtt nem volt ismeretlen a feltételezett elkövető. Korábban hasonló jellegű bűncselekmények miatt már többször került az egyenruhások látókörébe. A nyomozók gyanúja be is igazolódott, ugyanis a 61 éves pécsi férfinál megtartott kutatás alkalmával – egy szobor kivételével – megtalálták az eltulajdonított porcelánokat, amelyeket lefoglaltak, majd visszaadták azokat a tulajdonosnak.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.