Szombaton hullámzó hidegfront okoz változékony időjárást Baranya vármegyében. Többfelé hullhat jelentős mennyiségű csapadék. – olvasható az eumet.hu oldalon.

A Dunántúlon, illetve már az ország nyugati felén jellemzően erősen felhős, borongós idő lesz ismétlődő, kiadós záporokkal, kiterjedtebb, tartós esőkkel és jelentős lehűléssel. Estére, a Dunántúl téréségét már elhagyja a csapadékzóna, csökken a csapadékhajlam, de borongós marad az ég.

Az ország keleti felén, különösen a Tiszántúl térségében, délelőtt még változóan felhős-napos, kissé fülledt idő és DNY-i légmozgás ígérkezik. A déli órákhoz közeledve a középső országrészt, délután pedig a Tiszántúlt is eléri a nyugat felől terjeszkedő front záporokkal zivatarokkal és ÉNY-ira forduló széllel, lehűléssel. Ebben a térségben heves, felhőszakadással kísért zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a légköri feltételek.
Éjszaka országszerte borongós időben a keleti országrészt is elhagyja a napközben érkezett csapadékzóna, de újabb esőket hozó csapadékmező érkezik dél, délnyugat felől. A Dunántúlon viharossá fokozódik, másutt élénk lesz az ÉNY-i a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 16,
szombat délután 18,
vasárnap reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
-Vasárnapra szeles és már országszerte hűvös, főként délelőtt borongós, szórványosan, ismétlődően esőkkel tarkított idő körvonalazódik. A Tiszántúl térségében még mindig van esélye zivatargóc kialakulásának is. Délután csökken a csapadékhajlam, megszűnnek az esők, szakadozik, vékonyodik a felhőzet, elő-előbukkanhat a nap, de a késő délutáni, esti órákig erős lökések kísérhetik az É-i szelet.

– Hétfőre már front mögötti, javuló időben bízhatunk. Mérsékelt légmozgás és a reggeli párásság megszűnését követően döntően napos időjárás a legvalószínűbb, csapadék nélkül. Nyugaton inkább hűvös, keleten mérsékelten meleg nap ígérkezik.

– Keddtől péntekig, a reggeli, délelőtti időszakban, szeszélyes eloszlásban párás, változóan felhős, majd a déli, délutáni órákban nagyobbrészt napos, kellemesen meleg, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb idő következhet.

Forrás: eumet.hu