Az Aeroclub Pécs 2023. szeptember 30-án, szombaton 9 és 12 óra között vár, és hív minden vitorlázó repülés iránt érdeklődőt Pogányba, hogy közelebbről megismerkedjen a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub tájékoztatóján a vitorlázórepüléssel.

A szeptember végi szombat délelőtt folyamán lesz beszélgetés a sportrepülő pilótákkal, és meg lehet nézni, és be is lehet majd ülni majd a repülőgépekbe!

Az esemény szeptember 30-án, szombaton lesz, és délelőtt 9 és 12 óra között várják az érdeklődőket. Rossz idő esetén pedig egy nappal később, október 1-én, vasárnap tarják meg a programot.

Az érdeklődők jó, ha tudják, hogy hamarosan indul a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub szervezésében a vitorlázórepülő pilótaképzés. Tehát ezen a szeptember végi szombaton érdemes kihasználni a lehetőséget, a vitorlázórepülést, hiszen hamarosan elérhető is lesz az oktatás bárki számára.

Ez nem egy bulizós repülőnap. A szeptember 30-i eseményen, a nagyszabású rendezvényektől eltérően, a hónap végi Vitorlázórepülő Nyílt Napon a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klubbal, a vitorlázórepüléssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az esemény fő célja a növendéktoborzás. Nem lesz sem ételudvar, sem ajándékvásár és nem lesz kisgyermekeknek szóló program sem.

A 2023. szeptember 30-i programon a klub életébe nyújtanak bepillantást. Vitorlázó- és motoros repülők kiállítása várja azokat, akik szeretnék közelről megnézni a gépeket, beülni, repülni. A vitorlázórepülés iránt érdeklődők részére tájékoztatót tartanak, és ezen a napon természetesen lesz repülési lehetőség is.

A Vitorlázórepülő nyílt napon az érdeklődők tudnak repülni, költségmegosztás mellett, és lesz lehetőségük a vitorlázórepülés kipróbálására.

A bemutató repülés 2 személyes vitorlázógéppel történik, a pilóta mellett 1 fő utas foglalhat helyet. A vitorlázó repülőgépet motoros repülőgép vontatja fel, a repülés körülbelül 10 percig tart. A bemutatórepülés 18.000 Ft hozzájárulás mellett lehetséges.

A szervezők több géppel is készülünk ezen a napon, de a helyek száma korlátozott.

Érdemes időben érkezni!
Találkozó 9 órakor, a klubhangárnál lesz. A klubhangár nem a repülőtér közismert terminálépületénél van, hanem a pogányi bekötőútról közelíthető meg. Az 58-as útról, az autópálya és a repülőtér között, Pogány felé kell lefordulni, majd 1,5km után jobbra, fehér-piros sorompó mögött egy sárgásbarnás, nagy hangárépületet kell keresni.

Térkép: https://goo.gl/maps/g8gHDKT3kdH2

Kövesd az eseményt, hogy további információkról, esetleg változásokról tájékoztatást kapj!