A tavalyi vármegyei kormányhivatal döntése alapján, a mintegy 10 éve a Ferencesek utcájában álló villamos elszállíttatásáról határozott. A pécsi BIOKOM megkezdte – saját erőből a szerelvény teljes körű felújítását annak érdekében, hogy a pécsiek új helyszínen, megszépült állapotban tekinthessék meg a villamost.

A BIOKOM NKft. munkatársai nem csak a kocsit újították fel kívül-belül, hanem a Balokányban – ahol két vonal végállomása is volt – az új helyszínül szolgáló területet is rendbe tették, parkosították, valamint a kilátogatók információkat olvashatnak, régi képeket tekinthetnek meg az egykori pécsi villamosközlekedés útvonalairól, szerelvényeiről. 

A pécsi villamos új, remélhetőleg örökös végállomásán, az érdeklődök arról is tájékozódhatnak, hogy a kiállított jármű nem közlekedett ugyan Pécsen, hiszen sajnos a városban közlekedő villamos közül egy sem maradt fent.

A kiállított villamos egyfelől nagyban hasonlít az ötvenes években itt közlekedő járművekre, másfelől a Ferencesek utcájában eltöltött közel 10 év miatt is már igazán pécsinek érezhetjük ezt a kocsit, amely a jövőben megannyi rendezvény otthonául is szolgálhat. 

Köszönjük.

Forrás: biokom.hu

A bahir.hu egy rövid videón örökítette meg a pécsi villamos Balokányba költözését.