Egy júniusi tüntetésen jelentette be, hogy 31 év után búcsút int a tanári pályának Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) egykori elnöke. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium korábbi történelemtanára a státusztörvény miatt adta be a felmondását. – írja a 24.hu.

Népszavának nyilatkozva most azt is elmondta, hogy buszsofőrnek áll.

„Most végeztem el egy képzést, októbertől egy magáncégnél leszek buszsofőr, a fizetésem nettó 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint amennyi a tanári bérem volt bruttóban” – nyilatkozta – „Azt nem tudom, mekkora lesz a felmondási hullám, úgy érzékelem, a pedagógusok körében nagy a letaglózottság és a tétovaság.”

Szűcs úgy véli, Úgy véli, hogy „eddig sem volt rózsás a helyzet, ám most kifejezetten pocsék”. Az idei tanévtől kezdve hatályos a kordonbontások és könnygáz közepette elfogadott státusztörvény, ami leginkább a tanárok, pedagógusok életébe hoz nagy változást. A törvény bevezetése megtörtént, a pedagógusoknak szeptember 29-éig kell döntést hozniuk, hogy maradnak-e a helyükön, vagy elhagyják a pályát.

Borítókép forrása: Blikk.hu