Súlyosította a másodfokú bíróság annak a három fiatal férfinak a büntetését, akik 2022 januárjában a pécsi belvárosban rabolták ki a sértettet. – írja a Pécsaktuál.

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolta azt a három fiatal férfit, akik 2022. január 1-jén Pécs belvárosában kábítószert vásároltak a sértett férfitól. Mivel azt nem találták megfelelő minőségűnek, elhatározták, hogy megszerzik tőle a még nála levő kábítószert. Másnap hajnalban találkoztak a sértettel, akivel beszélgettek, majd őt az egyik vádlott ököllel megütötte és –miután a bántalmazásba a másik két férfit is bekapcsolódott – kivett a sértett zsebéből egy tablettákat tartalmazó zacskót. A sértett zsebéből kiesett kozmetikai terméket is magukhoz vették az elkövetők.

A Pécsi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat egy év 3 hónap, a másodrendű vádlottat 10 hónap, a harmadrendű vádlottat 7 hónap szabadságvesztésre ítélte, a büntetés végrehajtását mindhárom vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette.

A Pécsi Járási Ügyészség fellebbezett az ítélet ellen azért, hogy a másodfokú bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntettében mondja ki bűnösnek a vádlottakat és őket súlyosabb, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje.

A Baranya Vármegyei Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, aminek eredményeként a Pécsi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, mindhárom vádlottat bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett rablás bűntettében és őket egyenként 5 év szabadságvesztésre ítélte.