A KAPTÁR épületét a Komlói Bányász Napokon adták át a nagyközönségnek, ugyanakkor az öröm nem tartott sokáig. A 7300.hu-nak ugyanis több olvasója jelezte, hogy az épület egy részen beázott és volt hely, ahol vödörrel kellett összegyűjteni a vizet. Ez azért is durva, mert az eredeti költségekhez képest a kivitelezés csaknek 25%-kal emelkedett: A beruházás költsége kezdetben nettó 578 millió forint volt, majd ez felkúszott nettó 719 (azaz bruttó 914, vagyis közel egymilliárd) forintra, amit részben az állam, részben az önkormányzat finanszírozott.

A portál megkereste Polics József polgármestert, aki szűkszavú választ adott, melyből kiderült, hogy van garancia az ilyen típusú hibákra:

„A KAPTÁR épületében a kupola környezetében kisebb mérvű beázás jelentkezett. Mint minden beruházásnál, ennél a munkánál is a szerződésben 60 hónap teljeskörű garancia és 120 hónap szavatosság szerepel. A probléma észlelésének napján fotókkal együtt elküldtem a generál kivitelezőnek a hibát. A kivitelező a hiba jelentését követő első munkanapon az érintett szakmákkal felvonult és megkezdte a hiba elhárítását. A javítási munkák megtörténtek, reményeim szerint hosszú távon garantálva a beázás mentességet”.

Borítókép forrása: 7300.hu