Egy használaton kívüli csepeli gyártelepen bomló holttestet találtak. A budapesti rendőrök azonosították az eltűntként keresett elhunytat. A nyomozás azt állapította meg, hogy a fiatal férfit nyáron ölték meg. Az életvédelmi nyomozók őrizetbe vették a feltételezett tettest és bűntársát. – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A volt csepeli kenyérgyár területén füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet 2023. szeptember 16-án.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság először közigazgatási eljárást indított, melynek keretében megállapították, hogy az elhunyt egy 21 éves férfi volt, akinek eltűnését augusztusban jelentették be, azóta kereste a rendőrség.

A beszerzett adatok alapján felmerült, hogy bűncselekmény történt, ezért az eljárásba bekapcsolódott a BRFK Életvédelmi Osztálya. A BRFK Célkörözési Osztállyal együttműködésben folytatott felderítés eredményeként a nyomozók azonosítottak, majd szeptember 22-én XXI. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert. A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián, utóbbi kocsijával 2023. július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence megkéselte a sértettet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán Sz. Bencét emberölés bűntett, Sz. Krisztiánt, aki tudott a gyilkosságról, de nem értesítette a hatóságot, bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Lakásaikon megtalálták a sértett telefonját, laptopját, iratait és más értéktárgyait, Sz. Bencétől pedig az elkövetéshez használt, még mindig véres kés is előkerült. Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett.

A BRFK nyomozói őrizetbe vették őket, a bíróság azóta elrendelte Sz. Bence letartóztatását, illetve Sz. Krisztián bűnügyi felügyeletét. A rendőrök azt még vizsgálják, hogy mi volt a bűncselekmény indítéka.​

Forrás: police.hu