Baranya megye térségében, Szombaton egy gyenge hidegfront vonul át az ország felett ÉNY-K irányban. Hatására inkább csak mérsékelt felhősödés, szélélénkülés és némi hőmérséklet csökkenés valószínű.
Gyenge záporeső csak elvétve fordulhat elő, általában nem hullik csapadék.
A változó, zömmel mérsékelten vastag felhősáv délelőtt elsősorban a nyugati és középső országrészt borítja, majd délután áthelyeződik a keleti térség fölé. Mögötte ismét kisüt a nap.
Este és éjjel változó, szakadozott felhőzet valószínű. Csapadéktól nem kell tartani. Időnként felélénkül az É-ias szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 12,
szombat délután 25,
vasárnap reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Vasárnap reggel a Dunántúlon már napsütéses idő, másutt ekkor még mérsékelt felhőzet a valószínűbb, majd nyugat felől lecsökken a felhőzet és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északkeleti országrészben maradhat legtovább meg a mérsékelt, szakadozó felhőzet. Csapadék, pláne számottevő csapadék sehol nem hullik. Időről-időre megélénkül az ÉNY-i szél. Csökken ugyan a hőmérséklet, de még így is az évszakos átlag fölé várható a maximum érték.

– Hétfőn, kedden napos-fátyolfelhős, csapadékmentes, újból melegedő idő a legvalószínűbb. Kedden élénkülő D-i szél hozhat még melegebb levegőt a térségbe. -írta meg az EUMET