A kormány ne csak üres szavakkal gondoskodjon az idősekről! – hangsúlyozta mai, vasárnap délelőtti online sajtótájékoztatójában Hohn Krisztina, az LMP családügyi és népjóléti szakszóvivője.

Üres szavak helyett végre valódi cselekvésre lenne szükség!

Az idősek világnapja alkalmából fontos újra elmondani, hogy ma Magyarországon a szociális rendszer válsága miatt sokak számára nem adataik meg a méltóságteljes, biztonságos időskor, miközben ezek az emberek is évtizedeken keresztül azért fizettek adót, hogy ha majd szükség lesz rá, akkor az állam ott legyen és segítsen.

Az LMP szerint üres szavak és ígéretek helyett végre valódi cselekvésre van szükség. Ezért a párt újra benyújtotta az Országgyűlésben a legfontosabb első lépésekre vonatkozó konkrét javaslatait.

A Népjóléti bizottság kormánypárti többsége a holnapi napon újra egyértelműen állást kell, hogy foglaljon abban a kérdésben, hogy támogatják-e az otthonápolási díj minimálbér szintjére való emelését, illetve a szociális dolgozók bérének jelentős emelését. Ameddig ezeket a javaslatokat nem támogatják a kormánypárti képviselők, addig minden az idősek világnapján elmondott kormánypárti mondat csak üres félrebeszélés. – hangsúlyozta Hohn Krisztina, az LMP családügyi és népjóléti szakszóvivője.