Csaknem négy év után, külföldön találtak rá a budapesti rendőrök által keresett férfira, akitől korábban 45 millió forint értékben foglaltak le kábítószert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2018-ban jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt felmerült a gyanú, hogy S. Dániel 2019 májusától az év novemberéig kábítószerrel – amfetaminnal – kereskedett.

Az akkor 29 éves férfi az értékesítésre szánt kábítószer nagy részét a Budapesten parkoló, hozzá köthető autók csomagtartójában,illetve a Budapest, XV. kerületi lakóhelyén tárolta. A lakásban 2019. november 27-én családtagjai megtartott kutatás során a rendőrök, több mint 1450 gramm kokaint és 108 darab MDMA tartalmú tablettát találtak. Ezen kívül a kábítószer kiadagolásához használt eszközöket foglaltak le. A nyomozók 2019. november 27-én a Budapest XV., Obsitos utcában leállított gépkocsi átvizsgálásakor megtaláltak 32 darab téglatest formájú, vákuumcsomagolt, összesen 6387,24 gramm amfetamint. A lefoglalt összes kábítószer piaci értéke 45 millió forint.

A nyomozás akkori szakaszában S. Dániel tartózkodási helye ismeretlen volt, ezért 2019. november 27-én magyarországi, majd 2020. november 4-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával történő együttműködés eredményeként gyanú merült fel arra, hogy S. Dániel az Egyesült Királyságban tartózkodik. Nemzetközi kapcsolatok segítségével a férfit a szigetországban elfogták és 2023. szeptember 28-án éjszaka Magyarországra szállították.

Gyanúsítotti kihallgatása aznap megtörtént, majd az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását a bíróság elrendelte.​ – írta meg a POLICE.HU