Új szociális lakhatási formát hoztak létre a Békés vármegyei Eleken: 72, mentális zavarral küzdő ember költözhetett be hat lakóházba.

    A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés vármegyei kirendeltsége az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban nyert el 630 millió forintot. Ebből hat új építésű lakóházban helyezték el 72 ellátottjukat – házanként 12 embert – Elek belterületén, családi házas városrészben.
    A házakban kétágyas szobák vannak, három akadálymentesített fürdőszobával, nappalival, étkezővel, konyhával, és nagy zöldterület tartozik mindegyikhez.
    A lakók kiköltözése után a Békeliget Integrált Szociális Intézmény Alapszolgáltatási Központját részlegesen felújították. Az épületben megújultak a belső terek, új nyílászárókat építettek be, megtörtént az akadálymentesítés, valamint egy nagy mosodát is kialakítottak. Vásároltak egy 9 személyes gépjárművet is – közölte Tóth Gábor projektmenedzser.
    A telkeket az eleki önkormányzat biztosította a beruházáshoz. Szelezsán György (független) polgármester közölte, a projekt gazdasági szempontból is nagy előrelépés a 4500 lakosú településnek, hiszen a szociális alapszolgáltatások bővülésével újabb munkahelyek is létesülnek.

Forrás: MTI