A világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló angol gasztroportál, a TasteAtlas listáján két magyar cukrászda is helyt kapott: a 32. helyre rangsorolták a New York Café-t, és 14. lett a Daubner cukrászda – írja az angol TasteAtlas gasztroportál nyomán a HVG.

A Daubner Cukrászdát 1901-ben alapították, és mára a főváros egyik legjobb cukrászdájaként szerzett hírnevet. A gasztroportál a Daubner Dobos tortáját emelte ki, mint írják, „a Daubner Cukrászdában felszolgált változat nagy elismerést váltott ki az ízek és textúrák tökéletes egyensúlya miatt, amely hűen követi a hagyományos receptet.”

Az 1894-ben alapított New York Kávéház pedig a csokoládétortájával érdemelte ki az elismerést.

A dobogó első fokára egyébként a lisszaboni Pesteis de Belem cukrászda került hasonló nevű süteményével, második helyre az isztambuli Hafiz Mustafa baklawája került. A dobogó harmadik fokán álló édességért nem kell nagyon messzire menni: a bécsi Café Central almás rétese érdemelte ki ezt a titulust.

A borírtókép illusztráció.