Hat hónapig tartó letöltendő szabadságvesztésre ítélték gyorsított eljárásban azt a férfit, aki az utcáról a kerítésen benyúlva megszúrt egy németjuhászt augusztus 8-án este, a főváros XX. kerületében – írja az RTL.

A németjuhász gazdája egy Facebook-bejegyzésben elmondta, hogy az egyik szúrás a kutya artériáját érte, és kedvencük majdnem a szemük láttára vérzett el. A kutyát állatorvoshoz vitte gazdája, a vérzést csak ott tudták elállítani.

A gazdi videókat is megosztott az elkövetőről, valamint a támadásról. A közelben lakó 58 éves férfit két nappal később elfogták és őrizetbe vették. Kiderült, hogy aznap este egy másik kutyára is rátámadt, de azt nem sikerült megsebesítenie.

A férfi a bíróságon is beismerte a bűncselekményt, magyarázatot nem tudott rá adni, de hozzátette: Én nem ilyen ember vagyok.

A férfi közölte, szereti az állatokat, nagyon sajnálja a történteket, és  „lelkileg gyötrődik”. Azt mondta, nem volt részeg, csak nem vette be aznap a gyógyszereit, és rosszul volt – ezért járt bizonytalanul, ezért szédelgett.

Az ügyészség elfogadta az ítéletet, ám a férfi és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.