Hétvégén kerül megrendezésre a Villányi Vörösbor Fesztivál, a szervezők már gőzerővel készülnek az eseményre. Ugyanakkor a rendezvény két főszervezője Bock-Báthori Emese és Béni Gábor egy rövid időre mégis a rendelkezésünkre állt, hogy néhány információt megosszanak velünk a rendezvényről.

Tavaly azt beszéltük, hogy ez a pandémia utáni első olyan év, amire már korlátozások nélkül, teljes kapacitással készülhettek. Végülis mennyire adták ezt vissza a tavalyi létszámok?

Bock-Báthori Emese: A tavalyi évben létszámban majdnem tudtuk hozni a pandémia előtti időszakot, úgy látjuk, hogy az emberek vissza tudtak térni Villányhoz és nyitottak voltak rá, hogy utazzanak, és egy nagy fesztiválon vegyenek részt. Bízunk benne, hogy ez idénre sem fog változni.

Mik a célok erre az évre?

Béni Gábor: Természetesen azt szeretnénk, ha idén még többen eljönnének, Megpróbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy a tavalyi számokat felül tudjuk múlni. Azt gondolom, hogy a csapatnak sikerült egy olyan műsorstruktúrát összerakni, amelyben minden korosztály megtalálja a magának megfelelőt, e mellé pedig párosul az a nem mindennapi történet, hogy 22 borászat egy helyen mutatja be a borait és lehet megkóstolni. Ehhez még hozzájön az, hogy az egész pincesoron keresztül a rendezvénytérig egy sétányt alakítottunk ki, melynek közepén található a gasztroudvar, illetve egy kézműves sétány is széles kínálattal várja az érdeklődőket.

Bár a fellépők névsora egy ideje nyilvános, de azért beszéljünk kicsit róluk!

Béni Gábor: A teljesség igénye nélkül, érkezik hozzánk például a Konyha Együttes, a Kozmix, Kozsó, a Don’t Stop The Queen, Varga Viktor, a két este a legnagyobb színpadon pedig Szikora Robi és Rúzsa Magdi fog nagykoncertet adni.

Bock-Báthori Emese: Annyit hozzátennék, hogy a fellépők közül Rúzsa Magdi néhány évvel korábban már járt nálunk és olyan telt házat sikerült produkálnunk, hogy gyakorlatilag a város körül is dugó volt, mert mindenki meg akarta hallgatni őt. Úgyhogy a dugókra igyekszünk odafigyelni, de reméljük, hogy idén is legalább annyian eljönnek, mint legutóbb.

Ha már a dugókról beszélünk: mit tanácsolnátok az érkezőknek, hogy ezeket elkerüljük?

Béni Gábor: Mindenek előtt azt, hogy próbáljon mindenki időben elindulni, hogy megfelelő helyen le tudja parkolni az autóját. De azt is tegyük hozzá, hogy aki a tömegközlekedést választja, azok számára a MÁV mentesítő járatokat indít, nagyobb szerelvényeket hoz, illetve hajnali 1 órakor is indul vissza egy vonat Pécsre, szintén bővített szerelvényekkel, illetve buszjáratokat is indítunk a Csányi Pincészet bejáratától hajnali 2 órakor Pécs, illetve Siklós és Harkány irányába is, így aki valamilyen módon lejut, az a hazautazását is meg tudja oldani.

Gyerekeknek szóló programok lesznek idén is?

Bock-Báthori Emese: Természetesen, az összes rendezvényünkön odafigyelünk, hogy a gyerekek is megtalálják a számukra kívánatos programot. Szombati napon a Diófás téren készülünk a gyerekeknek egy kézműves foglalkozással, illetve szintén a szombati napon 10 órakor lesz egy színpadi műsorunk is.

Béni Gábor: Ezenkívül fontos még megemlíteni, hogy vasárnap – ami ingyenes nap – is készülünk a gyerekekre. A Diófás téri színpadon lesznek események. Először istentiszteletet tartunk, aztán a Bolhazsák zenekar tart koncertet. Ezenkívül 15 órától egy gyerekműsor lesz, majd 16 órától egy musical-előadással fogjuk lezárni a programot. Ezenkívül had említsem még meg, hogy a szombati rendezvény főattrakciója egy színes felvonulás lesz 14 órától, amelyen felvonul Magyarország szinte összes borrendje, továbbá a testvérvárosok delegációi, valamint nemzetiségeink is népviseletben, zenekarokkal, tehát egy nagyon színes kavalkád lesz, amit a gyerekek is biztos élvezni fognak.

Köszönöm szépen az interjút!