Hétvégén mi is írtunk arról, hogy a Viszkis Rablóként elhíresült Ambrus Attilát kitiltották Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokról, melynek oka, hogy egy önkormányzati képviselő szégyelli, hogy meg kellett élnie, hogy egy volt bankrabló az ő településén árulja a portékáját.

Nemrégiben azonban Tokaj város polgármestere közleményt adott ki, melyben tagadja, hogy Ambrus Attilát kitiltották volna.

A hétvégén, a sajtóban megjelent állításra, miszerint a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokról kitiltották az egyik országosan ismert keramikust Tokaj Város Önkormányzata az alábbi közleményt teszi:

A sajtóban megjelent egyoldalú nyilatkozattal ellentétben nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született! A cikkben jelzett Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban.

Továbbá nem igaz azaz állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon. Ambrus a cikkekben valótlanul állítja, hogy a feleségének van szerződése, a szervezőkhöz ő sem adta be jelentkezését a rendezvényre. – reagált az önkormányzat polgármestere a vádakra.