A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a térfigyelő kamerarendszer fejlesztéséről Mohács Város Önkormányzatával. – olvasható a rendőrség oldalán a megújított megállapodásról.

Dr. Szijártó István r. ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány és Pávkovics Gábor, Mohács város polgármestere együttműködési megállapodást írt alá 2023. október 4-én a Mohácsi Polgármesteri Hivatalban.

A megállapodás célja a már meglévő kamerarendszer fejlesztésével a közbiztonság fenntartása, a jogsértések megelőzése, illetve az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények hatékonyabb, gyorsabb felderítése. A főkapitány hangsúlyozta, hogy a közterületi térfigyelő kamerarendszer a tapasztalatok szerint kedvezően befolyásolja a lakosság biztonságérzetét és a prevenció hatékonyságának növelése mellett a bűnelkövetők azonosításában és elfogásában, valamint az eljárások során a jogsértés bizonyításában is segítségül szolgál.

A két szervezet között 2014 óta hatályos és most megújított együttműködési megállapodás megteremtette a lehetőségét a már eddig is eredményes közös feladatellátás színvonalának további emelésére.

Forrás: police.hu