A Mecsekerdő „Négy évszak az erdőben” címmel fotópályázatot hirdet, amelyre a Baranya megyei erdőkben készült képekkel lehet nevezni. A kiválasztott fényképek bekerülnek a Mecsekerdő 2024-es falinaptárába is. – olvasható a Mecsekerdő Zrt. hivatalos oldalán.

A pályázat keretében a Mecsek, a Dél-Zselic, a Villányi-hegység és az Ormánság természeti környezetében készült képeket várnak, melyek bemutatják az erdők és az erdei élővilág sokszínűségét – növényeket, állatokat, tájakat, vagy az erdei környezetben található turisztikai látványosságokat (pl. kilátó, kisvasút, erdei pihenő) örökítik meg. A fotókat 2023. október 15-ig lehet beküldeni.

RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT

A „Négy évszak az erdőben” című fotópályázat szervezője a Mecsekerdő Zrt. (7623 Pécs, Rét u. 8.)

A pályázat keretében a baranyai természetért rajongó fotósoknak biztosítják megjelenési lehetőséget az erdőgazdaság 2024-es Falinaptárában, valamint éves és időszakos kiadványaiban és egyéb felületein.

Részvételi felvételek:

– A fotópályázaton természetes személyek vehetnek részt, amatőr és hivatásos fotósok egyaránt nevezhetnek, életkortól függetlenül.

– A részvétel ingyenes, nevezési, regisztrációs díj nincs.

– Minden pályázó maximum 2 darab képet küldhet be.

– A képek kizárólag saját munkák lehetnek. Nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, harmadik fél jogait nem sértik.

– A fényképeket kizárólag e-mailben várják csatolmányként, a fotopalyazat@mecsekerdo.hu címre.

 Beküldési határidő 2023.10.15. 19:00 óra.

A levélnek tartalmaznia kell az alábbi információkat:

– fotós neve;

– fotózás helyszíne (pl. Kelet-Mecsek, Orfű, Zengő, stb.);

– melyik hónapban készült;

– opcionálisan: cím vagy rövid leírás, fotós bemutatkozása.

> A fotó beküldésével a pályázó

– elfogadja a Részvételi szabályzatot

– hozzájárul ahhoz, hogy a beküldött fotót a Mecsekerdő korlátlanul felhasználhassa különböző online és offline felületein (honlap, facebook, hirdetések, kiadványok)

– hozzájárul továbbá, hogy a felvételek a Mecsekerdő facebook oldalán a beküldő nevével feltüntetve megjelenjenek.

A beküldött fotók paraméterei:

> A fénykép a Mecsekerdő működési területén készüljön (térkép itt)

> Fekvő formátum, nagy felbontás (min. 300 dpi), színes fotó, jpg formátumban.

> A képek keretezése, vízjelezése, dátumozása nem megengedett.

> Az erőszakos, illetlen vagy politikai témájú fotókkal pályázók automatikusan kizárásra kerülnek.

Kiválasztás és nyeremények:

> A beküldött fényképeket a Mecsekerdő zsűrizi. A 2024-es falinaptárba beválogatott 12+1 fénykép készítője nyereményben részesül.

> A nyerteseket 2023. október 31-én e-mailben értesítjük, a kiválasztott fotókat és készítőjük nevét a Mecsekerdő honlapján és facebook oldalán is közzétesszük.

> 2023. december 1-15. között az összes beküldött fényképet közönségszavazásra bocsátják a Mecsekerdő facebook oldalán. A legtöbb szavazatot (kedvelést) elérő fénykép készítője szintén nyereményben részesül.

A falinaptárba kiválasztott 12+1 fotó készítőjét, valamint a közönségszavazás nyertesét az alábbi ajándékokkal díjazzuk:

– 2 főre szóló belépőjegy a MecseXplorer kiállításra

– 1 db 2024-es Mecsekerdő falinaptár

– Mecsekerdő ajándéktárgyak

– Turista Magazin

A nyeremények kizárólag személyesen vehetők át a Mecsekerdő Zrt. pécsi központjában. A nyeremények pénzre nem válthatók, másra nem átruházhatók. A nyertesek tudomásul veszik, hogy a nyereményeket a kiértesítéstől számított 30 napon belül vehetik át.

Adatkezelés

A pályázattal kapcsolatos adatkezelést a Mecsekerdő Zrt. végzi. A fotók beküldésével a felhasználók egyidejűleg kifejezetten és önkéntesen elfogadják a kiírásban szereplő feltételeket. A pályázatban résztvevők személyes adatait kizárólag a fotó készítőjének azonosítása érdekében kezelik, a jogszabályokban foglalt megőrzési idők figyelembevételével. Az adatkezelésre az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) és a nemzeti jogszabályok vonatkoznak. A Mecsekerdő Adatvédelmi nyilatkozata itt érhető el: www.mecsekerdo.hu/altalanos-adatvedelmi-tajekoztato.

A pályázatot semmilyen módon nem szponzorálja, támogatja vagy kezeli a Facebook, illetve mentesítve van minden felelősség alól a pályázatban résztvevőkkel szemben.

Kapcsolat

E-mail: fotopalyazat@mecsekerdo.hu

Messenger: facebook.com/mecsekerdo

Nyeremény átvétel: Mecsekerdő Zrt. Központ, 7623 Pécs, Rét u. 8.

Forrás: mecsekerdo.hu