Figyelemfelhívó sétát szervez a DobCat Test&Lélek Egyesület október 8-án, vasárnap délelőtt Szigetváron.

Október a mellrák, illetve a mellrák elleni küzdelem hónapja. Az előző évtizedben ugyan nem emelkedett a mellrákkal diagnosztizáltak száma Magyarországon, de drámaian, 30 százalékkal nőtt a fiatal, 50 év alattiak érintettsége. A szűrésnek és a modern terápiáknak köszönhetően javultak a túlélési esélyek 2011 óta, de még mindig sokat kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb nő veszítse életét ebben a betegségben.     

Magyarországon a mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, minden nyolcadik-kilencedik nőt érinthet.    

A szigetvári séta egyben adománygyűjtés is, mivel a befolyt összegből egy vidéki kórház onkológiai osztályát szeretnék a séta szervezői támogatni. Ez a vasárnapi séta a mellrák korai felismerésének életmentő fontosságára hívja fel a figyelmet.

Magyarországon évente 9500 új beteget diagnosztizálnak mellrákkal és ezek között egyre több a fiatal nő. Muszáj figyelnünk magunkra, mert ezzel az életünket menthetjük meg! Többek közt erre is figyelmeztet a szigetvári jótékonysági sportesemény.

A vasárnap délelőtti program résztvevői egy kellemes sétát tesznek a Szigetvári Vár és a Csónakázó tó körül.

Időpont: 2023.október 08.
Gyülekező: Szigetvár, Zrínyi tér 11:00 óra
Dresszkód: pink, rózsaszín

Nyitó beszédet mond: Dr. Vass Péter Szigetvár város polgármestere
Mellrák megelőzéséről beszél: Dr. Madaras Krisztina, háziorvos

A részvételi díj nem meghatározott, mindenki a saját lehetőségeihez mérten adakozhat. A befolyt összeget 100%-ban a Mellrák Infó Egyesületnek ajánlják fel.