Baranya Vármegyei Prima Díj – Magyar Népművészet és Közművelődés díjat Rosta Endre, busóálarc-busómaszk népi iparművész kapta.

Rosta Endre életének kisgyermekkora óta szerves része a mohácsi sokacok tavaszváró-tavaszköszöntő ünnepe a Busójárás, illetve az e néphagyományhoz kötődő tevékenység.

Ifjú korában rendszeresen részt vett az Englert Antal és Antal Zoltán népi iparművészek által vezetett foglalkozásokon, ahol nemcsak a maszkfaragás alapfogásait sajátította el, hanem egyre többet ismert meg a rendkívül érdekes – évszázadokra visszatekintő – néphagyományról.

Baranya Vármegyei Prima Díj – Magyar Tudomány díjat Prof. Dr. Medvegy Gabriella, egyetemi tanár, 2018 óra a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja kapta.

Medvegy Gabriella véleménye, hogy az építészet nemcsak a műszaki tudomány része, hanem a humán, sőt a művészet része is. Dékáni megválasztása után azt mondta, kiemelt figyelmet fordít a vállalkozói kapcsolatok és a duális képzés, valamint a K+F fejlesztések felé. Az évek során láthatóvá tette a Kar három kiemelt szakát, az építészetet, a mérnöki képzést és az informatikát. Vallja, hogy a műszaki pálya, a műszaki diploma egyre nagyobb érték manapság, és elhivatott abban, hogy ezt minél több nő válassza.

Baranya Vármegyei Prima Díj – Magyar Oktatás és Köznevelés díjat Nemerey Péter, a Mandulafa Waldorf Óvoda Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alapítója, helyettes intézményvezetője kapta.

Nemerey Péter Waldorf-pedagógusi pályáját Szombathelyen kezdte, osztálytanítóként és festés szaktanárként. Később részt vett a pécsi Waldorf-iskola megalapításában, ahol jelenleg is osztálytanító és festés szaktanár. Tanította a Waldorf-pedagógiai Intézet nappalis és levelezős hallgatóit, emellett alapítója és szakmai vezetője a festés-rajz szaktanárképzésnek. Meghívott tanárként oktatott az erdélyi Waldorf-tanárképzésen, táblarajzot és táblakép-készítést.