Az elmúlt hétvégén tíz tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez vonultak a Baranya vármegyei tűzoltók. – olvasható a beszámoló az elmúlt hétvégéről a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Tűzesetek

2023.10.06.

Hét körbála égett péntek délután Mohácson, a Kismohács utcában. A város hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a lángokat, a tűz másra nem terjedt át.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó péntek éjszaka Sellyén, a Dombalja utcában. A tüzet, mely vélhetően a motortérben keletkezett, a sellyei hivatásos tűzoltók eloltották. A tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

2023.10.07.

Téglaépítésű, huszonöt négyzetméteres tároló égett szombat délután Garén, a Hegyi dűlőben. A tűz égetés miatt terjedt át az épületre, a lakóházra szerencsére nem terjedtek tovább a lángok. A siklósi hivatásos tűzoltók eloltották a teljes terjedelmében égő épületet. Személyi sérülés nem történt.

2023.10.08.

Szállítószalag, valamint faapríték égett egy-egy négyzetméteren vasárnap délután Mohácson, a Budapesti úton. A tűzoltók kiérkezéséig a szakemberek elvégezték az áramtalanítást, illetve megkezdték a tűz oltását. A mohácsi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd hőkamera segítségével átvizsgálták a területet. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések

2023.10.06.

Félfrontálisan ütközött össze egy személyautó és egy teherautó péntek délelőtt Somberek külterületén. Az ütközés következtében a személyautó sofőrje beszorult, őt feszítővágó segítségével szabadították ki a véméndi és mohácsi hivatásos tűzoltók. Az egység a helyszín biztosítása mellett áramtalanította a járműveket, a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

2023.10.08.

Tízméteres fa dőlt távközlési vezetékre, majd útra Bár közelében, az 56-os út 40-es kilométerénél. A véméndi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett eltávolították a fát.

Három személyautó ütközött össze vasárnap délután Pécsett, a Sztárai Mihály úton. A balesetben ketten megsérültek, egyikük könnyű, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett. A mentősök helyszíni ellátást követően kórházba szállították őket. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, illetve az egyik autót áramtalanították. Az úttestre olaj folyt, illetve törmelék is szóródott, ezért a műszaki mentés idejére három sávból kettőt lezártak.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu