Legyél te is zöld őrszem! mottóval az ipari szennyezések bejelentésére buzdít az LMP.    

Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján elmondta: azt kérik a lakosságtól, hogy minden lehetséges ipari szennyezést jelentsenek az LMP e célra létrehozott szennyezes@lehetmas.hu e-mail-címén, hogy egyenként fel tudjanak lépni ellenük.   

  A képviselő megerősítette: az Alkotmánybírósághoz fordulnak a szeptember végén kiadott kormányrendelet miatt, amely – mint mondta – gyakorlatilag minden ipari szennyező céget mentesít a környezetvédelmi bírságok alól, lehetővé téve egy úgynevezett környezetvédelmi szerződés megkötését.

Ennek – illetve a büntetés elmaradásának – nincs visszatartó ereje egy környezetszennyezés esetén – húzta alá Csárdi Antal, hozzátéve: „apránként” elveszítjük azt a világot, amiben élünk, és azt a jogunkat, hogy egészséges környezet vegyen körül bennünket.    

Úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány végérvényesen és végletesen a nagyipari lobbisták markába került, ez a rendelet is azt mutatja, hogy a kínai ipari érdekek miatt feláldozza az egészséges környezetet.

Forrás: mti.hu