Múlt héten kezdte meg a Nappali és a Reggeli a közös új projectjét a Nappali Bar Food Weekendset. Ennek az a lényege, hogy hétvégeken esténként a Nappaliban van lehetőség vacsorázni is, mindezt a fenntartható vendéglátás jegyében.  Múlt héten sajnos nem tudtam rá elmenni, de most hétvégén úgy döntöttem, ideje megpróbálni.

Nyilván mivel ez egy időszakos éttermi működés, nem elvárható egy óriási étlap, ugyanakkor azért 5-6 féle úgy látom, mindig van, ezek kb. fele-fele arányban húsos és vega ételek (és van vegán is), illetve egy desszert is. Ezúttal a délszláv burgert próbáltam ki, ami egy pljeskavicás burger, uborkával, hagymával. E mellett egy almás pitét is rendeltem vaníliasodóval.

Az ételre kb. 15 percet kellett várnom. Maga a burger nem egy extrém nagy adag, de a benne lévő hús azért elég szép szelet, e mellett kísérőként egy salátát is kaptam hozzá. A saláta hagyományos zöldségekből készült, finom, de extrémen sok extra nincs benne. A hagymát viszont kiemelném, íze alapján kapott egy kis savanyítást, ami jót tett neki, adott egy jó kis extrát az ételnek.

Ami a burgert illeti, abban minden rendben van. A buci kellemes ízű, kapott némi pirítást, így egy kis roppanóságot is adott az ételnek. A pljeskavica remek, pontosan ahogy a nagykönyvben meg van írva, mind a sütés, mind a fűszerezés remek. Zöldségekből a buciba csak kétféle került, ez így, hogy saláta járt mellé, nem zavart. Annak örültem, hogy a kettőből az egyik egy uborka, ami a salátában egyébként nem volt, a másik meg a hagyma, ami nagyon ízlett. Szóval elég tudatosnak éreztem. A szósz funkcióját pedig az ajvár töltötte be, szintén kifogástalan, abszolute éreztem benne a balkáni ízeket. Az egész étel egy nagyon jó gasztroélményt adott nekem.

Nem sokkal később kaptam a desszertet, az almás pitét, ami nem teljesen olyan volt, amit általában szoktam enni, de ettől függetlenül nagyon ízlett. Az alma mennyisége itt jelentősen meghaladta a tésztáét, de nekem ez így ízlett, friss volt, nem éreztem olyan nehéznek, mint gyakran a pitéket. A vaníliasodó is ízlett, az édessége mellett tényleg kiérződött belőle a vanília íze.

Az egyetlen, amivel annyira nem voltam annyira kibékülve, az a tetejére szórt mandula. Nem is igazán szeretem a mandulát, és szerintem nem is igazán adott hozzá az ételhez sem ízben, sem állagban. Persze lehet, hogy aki egyébként szereti, annak jó, hogy ott van, de nekem nem hiányzott volna, sőt, ha tudom, hogy van rajta, nem is kérem rá.

Ettől függetlenül azért egy nagyon finom ételt ettem. Ami az árakat illeti, a főétel 3.500, a desszert 1.500 forintba került, ezek nagyjából átlagos éttermi árak. A minőséggel pedig garantáltan nincs gond.

Ami szeretné a jövőben kipróbálni, az figyelje a Reggeli és a Nappali oldalát a következő heti menüért.