A választások előtt V. Naszályi Márta azt ajánlotta, ha az anyagi támogatás megtörténik, akkor olyan szerződést kötnek velem, hogy ne lehessen innen kitúrni, még bűncselekménnyel sem. Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot – mondta az Indexnek Szamos Miklós, a Ruszwurm Cukrászda Kft. tulajdonosa.

A Budavári Önkormányzat az Index megkeresésére reagálva elmondta, hogy tudomásuk szerint V. Naszályi Márta polgármester nem kért, és nem is kapott anyagi támogatást Szamos Miklóstól.

Budapesten a történelmi cukrászdák és vendéglők jellemzően zárva vannak nyilatkozta az Indexnek Szamos Miklós, a Ruszwurm Cukrászda Kft. tulajdonosa.  Szamos vállalkozása például olyan cukrászdákat üzemeltet Budapest történelmi városnegyedében, mint a Korona és a Ruszwurm. A Ruszwurm a magyar főváros Várnegyedében, a Mátyás-templom szomszédságában található, a Korona Cukrászda pedig mindössze alig pár száz méterre van a Karmelita kolostortól. A híres cukrászda vezetője arról beszélt a lapnak, hogy napjainkban rendszeres jelenséggé vált, hogy elüldöznek történelmi tulajdonosokat csak azért, hogy a megüresedett területet helyettük olyanok kapják meg, akik a helyi budapesti erőkkel megfelelően gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak.

„A Szamos család elég nagy, mondhatni világhírű. Ennek ellenére a Ruszwurm cukrászdát másnak akarták odaadni, mert nagyon értékes. Már Nagy Gábor Tamás, volt Budavári Önkormányzat polgármestere is bízott abban, hogy egyszerű helyiségfelmondással elmegyek innen. A cukrászdáim körüli tortúra 12 évvel ezelőtt elkezdődött, anélkül, hogy bárki megnézte volna a hátterét. Felületes módon nézték meg a cukrászda jogállását is, elhitték, hogy az övék, és elüldözhetnek” – nyilatkozta az Indexnek Szamos Miklós.

Mostanra bírósági ítélet mondja ki, hogy Szamosiéknak a cukrászdát ki kell üríteniük.

Az Index teljes írását IDE kattintva olvashatja el.