Siklóson elkészült a Tavasz utca 200 méteres járdáinak felújítása. Ezzel, és az idén még esedékes Vásártér száz méteres gyalogútjával összesen közel egy kilométernyi járda újul meg Siklóson. – olvasható a Siklósi Hírek oldalán.

A közterületek megújulása persze nem csak a járdák rendbetételénél érhető tetten Siklóson, ugyanis sok egyéb tevékenység mellett idei szépítési projekt még a katolikus temető kápolnája előtti tér, valamint a Felszabadulás utca és Gyűdi út csomópontjának térköves parkolója is.

A jövő évben a Táncsics utca rendbetétele kezdődik a kétoldalon húzódó, több száz méteres járdák megújításával, valamint a Garai utcában néhány parkoló kerül kijelölésre.

A Városgondnokság új technológiát is bevezetett a melegen hengerelt aszfalt alkalmazásával, ami olcsóbb és gyorsabb munkavégzést ígér. A technológiát először a Köztársaság tér 70 méteres járdaszakaszán alkalmazták, majd az itt szerzett kezdeti tapasztalatokat a Dózsa utca járdájának felújításától kezdve kamatoztatják. Az így készült burkolat a betonhoz képest féláron készülhet el, ráadásul sokkal hamarabb használatba is vehető.

Forrás: Siklósi Hírek