Hétfőn két tűzeset és négy műszaki mentés kapcsán érkezett bejelentés a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. Mind a hat alkalommal a pécsi hivatásos tűzoltóknak kellett beavatkozni. Közülük két jelentősebb esemény történt.

Öt autó ütközött Pécsett

Öt személyautó ütközött össze tegnap este Pécsett, a Komlói úton. Az autókban összesen heten utaztak, hármójukat könnyű sérülésekkel szállították kórházba. Az ütközés következtében az egyik autó motortere kigyulladt, azt az ott tartózkodók egy porral oltó segítségével eloltották. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a gépjárműveket. A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott. 

Szikra okozta a tüzet

Bontásra szánt busz gyulladt ki egy fémkereskedelmi cég telephelyén tegnap délután Cserkúton. A roncsot emelőgép segítségével mozgatták, amikor egy szikra miatt kigyulladt. Az ott dolgozók porral oltók segítségével oltani kezdték a tüzet, majd a pécsi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu