A 26 éves magyar Berecz Mihály bizonyult a legjobbnak azon a neves nemzetközi versenyen, ahol öt ország öt versenyzője mutathatta meg tudását 2023-ban. A kissingeni Zongora Olimpia keretében az első díjat hozhatta el a fiatal magyar zongoraművész. – tudatta a papageno.hu

A nyertes nevét a 21. Kissinger KlavierOlymp művészeti vezetője, Alexander Steinbeis jelentette be október 8-án. A zsűri tagjai, akiket Berecz Mihály a technikai tudásával, szellemességével valamint strukturált és tudatos interpretációival győzött meg, a fiatal művész magas fokú muzikalitását és stílusérzékét emelték ki az értékelésben.

A 21. Kissinger KlavierOlymp nemzetközi megmérettetés második díját a francia Mirabelle Kajenjeri érdemelte ki, a harmadik helyezett pedig a 21 éves japán Miyu Shindo lett. A közönségdíjat Miyu Shindo kapta. A verseny további fellépői Martina Consonni (Olaszország) és Anton Mejias (Finnország) voltak. 

A nemzetközi verseny díjazottjai komoly kapcsolatokkal és fellépési lehetőségekkel lettek gazdagabbak.

Többek között a zárókoncertet a Bajor Rádió rögzítette, melyet október 21-én 15:05-kor a BR-Klassik, október 27-én 20:03-kor pedig a Deutschlandfunk Kultur tűz műsorára.

Az ötfős zsűri tagjai Thomas Ahnert zenekritikusa, a KlavierOlymp társalapítója, Manuel Brug, a Die Welt zenekritikusa, Ulrich Hauschild kulturális menedzser, Sonia Simmenauer, az Impresariat Simmenauer ügyvezetője valamint Alexander Steinbeis, a Kissinger Sommer művészeti vezetője voltak.

Forrás: papageno.hu