Az előző naphoz képest közel 10 fokot esik vissza a nappali hőmérséklet.


Kora délutánig erős, olykor viharos (50-60km/órás) lökésekkel is kísért, majd lassan mérséklődő ÉNY-i szél fúj.
Az ország túlnyomó részén egész nap borongós, erősen felhős lesz az ég, az északnyugati megyék felett vékonyodhat, szakadozhat a délután folyamán a felhőtakaró.
Szórványosan, változó intenzitással és mennyiségben, de országszerte előfordul eső. Az egyre szórványosabbá váló esőket adó csapadéksáv fokozatosan kelet, délkelet felé húzódik a nap folyamán. Számottevőbb mennyiség (2-5mm) inkább csak a Nyugat-Dunántúlon, illetve a keleti, északkeleti határmegyékben ígérkezik. Másutt ennél kevesebb valószínű.
Éjszaka gyorsan csökken a felhőzet északnyugat felől. A legtovább az északkeleti megyék felett lehet szitáló esőt is adó felhőtakaró. Mérsékeltebb, de az ország ÉNY-DK irányú, középső sávjában továbbra is élénk ÉNY-i szél fúj.
Meglehetősen hideg, sokfelé 5 fok alatti és többfelé párás, különösen a szélcsendes területeken ködfoltos lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 12,
vasárnap délután 13,
hétfő reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Hétfőre előreláthatólag elvonul a frontfelhőzet, de hajnalban párásság, ködfoltok várhatóak. Napközben a párásság megszűnik, majd vékonyodó felhőzet melletti szikrázó és szűrtebb napsütéses területek kialakulására van kilátás. Reggel kifejezetten hideg, északon néhol fagypont közeli hőmérsékletű idővel indul a nap, majd a délután is hűvösnek valószínűsíthető. – írta meg az EUMET.HU