Miközben már a második rész van készülőben A Micimackó horrorváltozatából, az első etap ismét a hírekbe került az USA-ban, mivel egy floridai iskolában a matektanár mit sem sejtve ezt a filmet kezdte el vetíteni a 4. osztályos tanítványainak. – írja a IGN Hungary.

A Micimackó – Vér és Méz című film bár a kritikusok szerint nem sikerült jó, az ötlet morbiditása miatt az alacsony költségek mellett is nagyot ment. Ám ez aligha lehet ok arra, hogy gyerekek előtt levetítsék…

A dolog pikantériája, hogy a sulit Academy of Innovative Educationnek, azaz az innovatív oktatás akadémiájának hívják, és hát szó se róla, ez a matekóra eléggé „innovatív”-ra sikeredett.

Az eset még 2023. október 2-án történt, és a legszörnyűbb az benne, hogy kb. 30 percnek kellett lemennie a filmből, mire végül leállították azt. Magát a műsort a mit sem sejtő gyerekek választották, de amikor kiderült, hogy nagyon nem azt kapták, amit vártak, elkezdtek panaszkodni a tanárnak, aki ennek ellenére is elég sokáig várt azzal, hogy leállítsa a filmet.

Az eset után természetesen kiakadtak a szülők is: „Úgy érzem, teljesen cserben hagyott minket az iskola. A gyerekek 20-30 percet láttak a Micimackó: Vér és méz című filmből. Nem állította le a filmet, még akkor sem, amikor a gyerekek azt mondták neki: ‘Hé, állítsd meg, nem akarjuk ezt nézni.’ Nem az ő dolguk lenne eldönteni, mit szeretnének nézni, hanem a professzor dolga lenne ellenőrizni a levetített tartalmakat” – fogalmazott az egyikük.