Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Románia megelőzte Magyarországot vásárlóerő-paritáson, de nincs ezzel semmi gond, 3 millió ember boldog, nincsenek nemváltó ovisok, háború sincs, a magyar válogatott is megy az EB-re, az atlétikai vb is milyen szép volt, épül-szépül Hatvanpuszta, a drága miniszterelnök úr néha nagy kegyesen átad pár kilométer utat a jobbágyoknak (háromszor drágábban megépítve, mint a régióban máshol), nincsenek migránsok (csak az a párszázezer akiket a drága miniszterelnök hív be az akkugyárakba), meg amúgy is a Gyurcsány alatt is szar volt, szóval legyen mindig szar.

Az a szomorú, hogy ha az lenne a választás, hogy vásárlóerő-paritáson érjük el mondjuk az EU átlag 90 százalékát (most 77 körül vagyunk), vagy ma este verjék meg az aranylábú focistáink a szerbeket, akkor a többség utóbbit választaná. Ha nem így lenne, nem a Fideszre szavaznának. És igen, van összefüggés, ha azt a sok ezer milliárd forintot amit az elmúlt 13 évben professzionális sportba ölték az oktatásra, K+F-re, innovációra fordították volna, biztosan jobban állnánk a releváns gazdasági mutatókban. (csak szólok, hogy a selejtező csoportban elfoglalt helyezés nem számít annak)

A bejegyzést csak egy átlagos levelezés követte, egy átlagos Fidesz-szavazóval, aki rettentően örül annak, hogy mi lipsik elmentünk Magyarországról, ennél jobban már csak a Fidesz kétharmadának örül.

Hogy eközben Magyarországot vásárlóerő-paritáson megelőzte Románia, hogy a mediánbéreket nézve Bulgáriát leszámítva minden EU-s ország elénk került, hogy tanár- és orvoshiány van, hogy a Fidesz annyi embert üldözött el az országból, hogy most ázsiai vendégmunkások százezreit kell betelepíteni, a kínai akkumulátorgyárakba dolgozni, hogy negyedik negyedéve folyamatosan recesszióban van a magyar gazdaság, hogy rekord magas az államadósság, és a költségvetési hiány is?

Az őt nem érdekli. Ő örül, hogy nyert a Fidesz, ami jó mert…mert…mert kétharmad van és kész, kuss, hülye lipsi.

A lenti szövegre amúgy egy rettentően értelmes giffel reagált.

Egyszer azért igazán elmondhatná már egy Fidesz-szavazó, hogy neki személy szerint miért is jó a kétharmad. Mert mondjuk a rendszerből milliárdokat lopó Megafonos fiúkat megértem, meg a fideszes politikusokat is, ők nyilván jól járnak.

De az átlag Fidesz-szavazónak tulajdonképpen mi haszna is van ebből az egészből?

Forrás: Vági Márton